7 de juliol del 2011

Assemblea indignada Vallès Oriental (28-6)

Resum de l’assemblea de persones indignades del Vallès Oriental

Granollers, 28 de juny del 2011


Hi són presents: Granollers, Mollet, La Garriga, La Llagosta i Sant Feliu
Ordre del dia:
1) Informació de l’Assemblea de Barris i Pobles
2) Posada en comú d’informacions dels diferents pobles
3) Exigències comarcals
4) Proposta de comunicació en xarxa
5) Calendari conjunt
 

0) Prèvia: des de l’organització s’explica una mica com ha anat la cosa perquè al final es faci l’assemblea a Granollers i no a Sant Quirze ni a Sant Feliu, i que tot i que s’ha avisat a tothom, som pocs pobles.
1) No hi ha present ningú que hi fos present, per tant es passa al següent punt.
2) Des de La Garriga ens informen que s’estan formant, creixent, debatent... (si fa no fa com nosaltres). De moment han fet una xerrada amb Martí Olivella, que es pot veure a <http://www.youtube.com/watch?v=ismsnHgRi00>.
De Sant Feliu tornem a explicar com va anar la cosa amb la Marta de Sant Quirze, i passem a explicar com estem.
Des de Mollet ens expliquen que estan fent un cens de cases deshabitades (tant privades com públiques).
També expliquen com la mobilització popular no violenta va fer que l’alcalde fes marxa enrere en la seva intenció d’apujar-se el sou, tal com havien publicat els mitjans.
També diuen que dimecres tornen a muntar l’acampada, un cop passat el pont i amb la gent més descansada, però que aniran muntant i desmuntant segons ho vegin, per no cremar el personal però alhora per mantenir viva la flama de l’acampada.
Finalment, per reclamar que Mollet s’ha quedat sense cinemes, fan aquest divendres una sessió de ‘cinema a la fresca’ amb la pel·li “V de Vendetta”.
Des de La Llagosta s’informa que van fer una xerrada amb Fernando Cardoso sobre “estrategias y dinámicas en organización horizontal”. Un de Mollet el va gravar en vídeo i està penjat al Facebook.
Els de Granollers expliquen que han desmuntat l’acampada.
3) Exigències comarcals: aquest punt està per treballar, però hi ha temes que sobrepassen l’àmbit municipal (com ara el 4t cinturó) que estaria bé treballar conjuntament. S’ofereix el bloc ‘acampadavo.org’ (el bloc de l’acampada de Granollers) per fer-ho.
4) Es proposa de promoure la xarxa social “n-1.cc” –Indignats Vallès Oriental-, per coordinar els diferents pobles i propostes. Un noi de Mollet, entès en la matèria, penjarà un vídeo ‘tutorial’ explicant com funciona i farà arribar l’enllaç a tothom. Es parla de cinc punts que es treballarien a través de ‘n-1’: penjar actes, propostes d’ordre del dia per les assemblees, banc de recursos, penjar l’organigrama de les diferents comissions de les diferents assembles per coordinar esforços, i coordinar les ‘exigències’ comarcals.
5)
a) Es parla de la marxa indignada cap a Madrid, i de si anar-hi amb propostes pròpies de l’assemblea del Vallès. Es queda que a la propera assemblea comarcal s’acabarà de concretar quanta gent del Vallès hi vol (o pot) anar com a assemblea i quines propostes hi aportem. Es recomana que la gent entri a “marchaindignada” per veure quines propostes hi van havent. (ara no sé ben bé si hi ha alguna pàgina, perquè jo ho he trobat al twitter)
b) Es comenta que ‘acampadabcn’ demanen un posicionament respecte a ‘kampamentocatalunya’, que seria el grup que es va quedar a la Plaça de Catalunya malgrat la decisió de l’assemblea i que pel que explica la gent que hi ha estat darrerament, són penya que no dóna gens de bona imatge, que fan botellón a la nit i la primera acció dels quals va ser muntar un ‘antisónar’. També han avisat a la resta de gent –als d’acampadabcn- que han de demanar-los permís per fer assemblees a la plaça. Es decideix portar-ho a les assemblees de poble i comunicar-ho via ‘n-1’ durant la setmana que ve. Si en voleu informació, mireu als blocs tant d’acampadabcn com de ‘kampamentocatalunya’.
c) S’informa que el 10 de juliol hi ha una assemblea de barris i pobles a Barcelona.
d) Finalment, es parla d’on fer la propera assemblea i els de Sant Feliu ens oferim a allotjar-la. Es comenta com està el tema de transport públic, quan diem que està xungo diuen que miraran d’aprofitar cotxes. Sobre la data, vist que sempre s’estan fent en dimarts i els de Mollet es queixen que els hi coincideix amb la seva assemblea, finalment s’acorda fer-la dimecres 13, a les vuit del vespre.

Signat:
La comissió d’extensió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada